Chelsea beloont Tuchel na CL-winst met nieuw contract

4 juni 2021, 13:48   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 14:11

Chelsea heeft Thomas Tuchel beloond voor het winnen van de Champions League. Het contract van de 47-jarige Duitse oefenmeester is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2024.

Tuchel werd in december vorig jaar ontslagen bij Paris Saint-Germain en een maand later door Chelsea aangesteld als opvolger van Frank Lampard. Met de Duitser aan het roer verbeterden de sportieve prestaties. In de Premier League klom Chelsea van de tiende naar de vierde plaats en in de FA Cup werd de finale bereikt.

Het absolute hoogtepunt was natuurlijk de eindzege in de Champions League. Via Atlético Madrid, FC Porto en Real Madrid plaatste de Londense club zich voor de finaale. Daarin won Chelsea afgelopen weekend met 1-0 van Engels landskampioen en favoriet Manchester City. Kai Havertz was in het Portugese Porto de maker van het enige doelpunt.

"Een betere gelegenheid voor een contractverlenging kan ik me niet voorstellen. Ik ben dankbaar voor de ervaring en erg blij om deel uit te maken van de Chelsea-familie. Er staat nog veel mee te gebeuren en we kijken uit naar de volgende stappen die we kunnen zetten", reageert Tuchel op het contractnieuws.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen