'PSV wil opgeleefde Doan een nieuwe kans geven'

4 juni 2021, 09:02

Ritsu Doan heeft mogelijk nog een toekomst in Eindhoven. PSV wil de 22-jarige Japanse aanvallende middenvelder komend seizoen een nieuwe kans geven, meldt het Eindhovens Dagblad. Doan werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld. De Duitse club maakte donderdag bekend de koopoptie in de huurovereenkomst niet te lichten.

Dat deed Arminia Bielefeld met pijn in het hart. Doan heeft het afgelopen jaar namelijk een uitstekende indruk gemaakt bij de club die zich handhaafde in de Bundesliga door het seizoen op de vijftiende plaats te eindigen. Doan miste geen enkele wedstrijd in de Duitse competitie en verscheen op een duel na ook altijd aan de aftrap.

Arminia Bielefeld kon Doan voor vijf miljoen euro definitief overnemen, maar zijn komst bleek financieel onhaalbaar. Dus keert de Japanner deze zomer in principe terug naar de club waar hij nog voor drie jaar vastligt. Roger Schmidt heeft gezien dat Doan een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Arminia Bielefeld en heeft de middenvelder dan ook zeker nog niet afgeschreven.

Als zogenaamde 'halve tien' kan er volgend seizoen ruimte ontstaan voor Doan, die PSV twee jaar geleden nog 7,5 miljoen euro kostte. Onder Mark van Bommel en zijn tijdelijke opvolger Ernest Faber wist Doan tijdens zijn debuutseizoen de hoge verwachtingen niet waar te maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen