Eerbetoon aan Maradona inspireert Argentinië niet tot succes

4 juni 2021, 07:51   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 08:00

Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) punten laten liggen in de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 in Qatar. Ondanks een doelpunt van Lionel Messi kwamen de Argentijnen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Chili. Uruguay bleef eveneens steken op een remise. De ontmoeting met Paraguay eindigde in 0-0.

Argentinië - Chili 1-1

Voor aanvang van de wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus bracht de Argentijnse ploeg een eerbetoon aan Diego Maradona. De wedstrijd tegen Chili was pas de eerste interland sinds de voetballegende in november vorig jaar overleed. Buiten het stadion onthulde de selectie een standbeeld van Maradona. Bovendien betraden de spelers in speciale shirts het veld. 

Bij Argentinië speelde Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico het hele duel, terwijl Lisandro Martínez halverwege binnen de lijnen kwam. De Argentijnen hebben door de remise verzuimd om de eerste plaats in de kwalificatiegroep over te nemen van Brazilië. De eeuwige rivaal komt komende nacht in actie tegen Ecuador

Uruguay - Paraguay 0-0

Uruguay slaagde er niet in directe concurrent Paraguay een tik uit te delen. In Montevideo werd er niet gescoord. Althans, niet een doelpunt dat telde. Jonathan Rodríguez leek na 25 minuten de openingsgoal te maken, maar de aanvaller van Cruz Azul werd afgevlagd omdat hij in een eerdere situatie buitenspel stond. De VAR greep niet in, wat Diego Godín onbegrijpelijk vindt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen