Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jong Oranje komt vroege tik niet te boven en kan EK-titel vergeten

Jong Oranje komt vroege tik niet te boven en kan EK-titel vergeten

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

3 juni 2021 – Jong Oranje is er donderdagavond niet in geslaagd om ten koste van Jong Duitsland de finale van het EK U21 te bereiken. In het Hongaarse Székesfehérvár kon de ploeg van Erwin van de Looi twee vroege treffers van Florian Wirtz niet wegpoetsen: 1-2. Door de nederlaag kunnen de Nederlandse beloften een derde eindzege op het EK vergeten. Duitsland speelt zondagavond (21.00 uur) in Ljubljana de finale tegen Portugal.

De Duitsers hadden afgelopen maandag nog een verlenging en strafschoppen nodig tegen Denemarken, maar bleken helemaal fris voor het treffen met Oranje. Zonder dat de ploeg van Van de Looi de bal had aangeraakt, stond het al 0-1 voor de manschappen van Stefan Kuntz. Lukas Nmecha zette de bal fraai voor met de buitenkant van zijn rechtervoet en zag dat toptalent Florian Wirtz zijn pass op waarde schatte. De achttienjarige aanvaller van Bayer Leverkusen was Justin Bijlow te snel af en prikte de bal bij de eerste paal tegen de touwen.

Een verbouwereerd Oranje kon deze vroege tegenslag geen plekje geven en keek zeven minuten later tegen een nog grote achterstand aan. Dit keer werd de aanval over de rechterkant opgezet door Ridle Baku, die een uitstekende pass in huis had op Wirtz. Die draaide handig weg bij de verdedigers van Oranje en schoof de bal fraai in de verre hoek achter de kansloze Bijlow. De goalie kreeg daarna nog hulp van het aluminium. Een geweldige vrije trap van Mërgim Berisha spatte na twintig minuten spelen uiteen op de paal en zo bleef de 0-3 uit.

De Nederlandse talenten lieten zich vervolgens wat meer zien en kregen via Justin Kluivert een grote kans op de aansluitingstreffer. Die werd echter voorkomen door Finn Dahmen, die in de eerste onderlinge ontmoeting nog vreselijk de fout in ging. Doelpogingen van Perr Schuurs en Dani de Wit konden de Duitse goalie in het vervolg niet aan het wankelen brengen. Aan de overkant van het veld hield Bijlow zijn ploeg in de slotfase van de eerste helft nog op de been. Hij greep goed in op schoten van Wirtz en Nmecha.

In de tweede helft liet Duitsland Oranje iets meer komen. De manschappen van Van de Looi hadden meer balbezit, maar gevaarlijk worden zat er niet in. Aan de overkant kwam Duitsland er meerdere keren snel uit en had Bijlow veel moeite met een schuiver van Schlotterbeck. De ijverige Berisha kreeg daarna tot twee keer toe de kans om er 0-3 van te maken. Hij raakte eerst de paal met een kiezelharde pooier en knikte de bal enkele seconden later nogmaals tegen het houtwerk. Dahmen hielp Oranje vervolgens weer terug in de wedstrijd.

Een vrije trap van Ferdi Kadioglu leek totaal ongevaarlijk, maar belandde toch voor de voeten van Perr Schuurs. Zijn inzet leek een prooi Dahmen, die de bal onder zijn lichaam door het doel in zag rollen. Oranje probeerde daarna met man en macht de gelijkmaker te forceren en Boadu dacht die binnen te schieten. Hij werd echter teruggefloten vanwege buitenspel. Verder kwam het elftal van Van de Looi niet en zo krijgen de successen van 2006 en 2007 geen vervolg in 2021. Duitsland staat voor de derde keer op rij in de eindstrijd van het EK U21.

Opstelling & beoordelingen:*
Jong Oranje:
Justin Bijlow 6; Jordan Teze 6, Perr Schuurs 4.5, Sven Botman 3 (77. Devyne Rensch -), Tyrell Malacia 5; Abdou Harroui 4 (46. Azor Matusiwa 5.5), Dani de Wit 4; Calvin Stengs 4.5 (59. Javairô Dilrosun 5.5), Ferdi Kadioglu 4 (69 Kaj Sierhuis -); Myron Boadu 5, Justin Kluivert 5.

Man of the Match: Florian Wirtz
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd