Officieel: Koeman ook komend seizoen aan het roer bij Barcelona

3 juni 2021, 18:51   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 18:57

Ronald Koeman is ook komend seizoen de trainer van FC Barcelona. Dat was donderdagavond de uitkomst van een lange soap rond de toekomst van de trainer. Spaanse media meldden het nieuws eerder op de dag al, waarna 's avonds de officiele bevestiging van president Joan Laporta volgde. 

Onverwacht kwam het nieuws dan ook niet. Waar de afgelopen periode heel veel gezegd en geschreven werd over de toekomst van Koeman, leek het er steeds meer op dat Barcelona inderdaad toch langer met de trainer door wilde. 'Na enige bedenktijd zijn we tot een akkoord gekomen en hebben we besloten om langer met elkaar door te gaan', bevestigde Laporta uiteindelijk op de officiële clubkanalen.

Eerder op de dag stelden de Spaanse kranten Marca en Mundo Deportivo dat een voorwaarde wel was dat Koeman een deel van zijn salaris in zou leveren. Daar zou tegenover staan dat de bonussen die hij ontvangt bij het winnen van prijzen hoger uit zullen pakken. Koeman zelf zou akkoord zijn gegaan met deze voorwaarden. 

Koemans functie kwam ter discussie te staan na een seizoen waarin op de Copa del Rey na geen prijzen werden gepakt. Barcelona maakte in La Liga wel een stevige inhaalslag na een matige seizoensstart, maar verzuimde in het slot van de competitie om ook de koppositie te pakken. Dat Barça met lege handen eindigde, maakte dat de kritiek op Koeman toenam en de dit seizoen verkozen president Laporta het gesprek met de trainer aanwilde. Na enige bedenktijd heeft dat uiteindelijk dus goed uitgepakt voor Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen