Fans De Graafschap willen Huntelaar verleiden tot terugkeer

3 juni 2021, 18:30

Is er met zijn vertrek bij Schalke 04 vandaag een abrupt einde gekomen aan de voetballoopbaan van Klaas-Jan Huntelaar? Als het aan supporters van De Graafschap ligt niet. Met een open brief op Facebook is supportersvereniging Oldies DTC een campagne gestart om de spits te verleiden tot een terugkeer naar Doetinchem.

'Beste Klaas-Jan Huntelaar, we komen je halen!', begon de brief, waarin de supporters onder meer schreven trots te zijn op de loopbaan van de 37-jarige spits, die in Doetinchem begon. 'Je scoorde overal. En welk shirt je ook droeg, bij ieder doelpunt gingen er in de Achterhoek gebalde vuistjes de lucht in.'

Uit clubliefde besloot Huntelaar afgelopen winter om naar het noodlijdende Schalke 04 terug te keren en de club te helpen in de strijd tegen degradatie. Een succes werd het niet: de spits miste door blessureleed veel wedstrijden en de club degradeerde naar de 2. Bundesliga. Hoewel Huntelaar eerder al had aangegeven na dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan, was een langer verblijf bij Schalke bespreekbaar. Daar kwam het echter niet van, maar de supporters van De Graafschap hopen dat hij zijn carrière alsnog met een jaar verlengt.

'Wat willen we je graag een laatste jaar (of daarna nog eentje?) gunnen met ons, je vreinden, je familie, je dorp om je heen', valt te lezen in de brief. 'We hebben een gouden carrière gewacht om onze trots naar jou te kunnen laten zien. Om jou met 12.000 mannen en vrouwen op de Vijverberg en ver daarbuiten niet alleen thuis te laten komen, maar ook om je toe te zingen. Uit respect voor je carrière, maar ook omdat je in al die shirts altijd eentje van ons bleef.' De supportersvereniging voerde de hashtag #MooiGebaarVoorHuntelaar in, waarmee ze medesupporters en sponsoren oproepen om te laten zien wat ze ervoor over hebben om Huntelaar terug te laten keren. 

Lees ook: Schalke 04 neemt na half seizoen alweer afscheid van Huntelaar

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen