Sneijder wordt vaste analist op Champions League-avonden

3 juni 2021, 16:00

Wesley Sneijder schuift met ingang van het nieuwe seizoen aan als analist bij de Champions League-uitzendingen op RTL 7. De recordinternational is de eerste aanwinst van de televisiezender, die de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs overneemt van SBS/Veronica.

"Het is voor mij een nieuwe uitdaging om in Nederland aan de slag te gaan als analist van de Champions League. Ik heb als speler vaak genoeg aan de aftrap gestaan van een Champions League-wedstrijd en iedere keer heeft het iets magisch. De sfeer in het stadion, de spanning als je het veld op loopt, het was iedere keer kippenvel… Daarom kijk ik er ook naar uit om deze topaffiches te analyseren", aldus Sneijder.

Humberto Tan wordt volgend seizoen het vaste gezicht van de Champions League-uitzendingen op RTL 7. Sneijder is als eerste analist aan zijn team toegevoegd. De rest van het team wordt binnenkort bekendgemaakt. Sneijder speelde zelf liefst 76 wedstrijden in de Champions League en won het toernooi in 2010 als speler van Inter.

Zo blijft Sneijder actief in de voetbalwereld. In 2019 zette hij een punt achter zijn spelersloopbaan. Vorig jaar was er even sprake van een comeback, maar die kwam niet van de grond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen