Swart: "Bij Liverpool en Bayern zou Van de Beek zo inpassen"

3 juni 2021, 15:48

Donny van de Beek kende een moeizaam eerste seizoen bij Manchester United. De 24-jarige middenvelder was van grote waarde voor Ajax, maar slaagde er bij zijn nieuwe club niet in een basisplek te bemachtigen. Sjaak Swart, die een goede band heeft met Van de Beek, denkt dat hij bij andere topclubs wel kan slagen.

"Hij heeft bij Ajax echt top gespeeld. Hij was klaar voor het buitenland", herinnerde Swart zich. "Maar bij United hebben ze acht of negen middenvelders. Daar moet je tussenkomen en dat heeft tijd nodig", zei de oer-Ajacied in gesprek met Veronica Inside.

Daarmee doelde hij uiteraard op de concurrentie van spelers als Bruno Fernandes, Paul Pogba, Fred, Scott McTominay, Juan Mata en Nemanja Matic. "Je hebt een middenveld met Pogba en Fernandes. Die gaat die trainer er niet uitgooien, want die zijn op papier 150 miljoen euro waard."

Swart wil niet voor Van de Beek bepalen of hij er goed aan zou doen om te vertrekken uit Manchester, maar denkt wel dat de middenvelder bij andere topclubs beter uit de verf zou komen. "Bij andere clubs zou hij zo inpassen. Als ik naar Liverpool kijk, waar Wijnaldum nu weggaat, zou hij een prachtige vervanger zijn. Of van Thomas Müller, bij Bayern München."

Van de Beek kwam dit seizoen in de Premier League tot slechts 511 speelminuten namens United, verdeeld over vier basisplaatsen en vijftien invalbeurten. Wel maakt hij deel uit van de EK-selectie van Frank de Boer en kan hij zich daar dus mogelijk in de kijker spelen voor andere clubs, mocht hij inderdaad willen vertrekken. Zijn contract in Manchester loopt nog door tot medio 2025. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen