Jordi Cruijff keert na 25 jaar terug bij FC Barcelona

3 juni 2021, 13:54   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 14:33

Jordi Cruijff is terug bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat de 47-jarige Nederlander per 1 augustus deel gaat uitmaken van de nieuwe organisatiestructuur. In praktijk betekent het dat Cruijff deel gaat uitmaken van het technisch secretariaat van voorzitter Joan Laporta.

De geruchten dat Cruijff zou terugkeren naar Barcelona deden al maanden de ronde. Het was de Spaanse journalist Oriol Domènech die als eerste schreef dat de zoon van Johan Cruijff aan de slag zou gaan in Camp Nou als Laporta de presidentsverkiezingen zou winnen. Laporta won in maart de verkiezingen en haalt Cruijff nu inderdaad terug naar Barcelona.

Cruijff komt over van Shenzhen FC, waar hij sinds vorig jaar hoofdtrainer was. De voormalig voetballer speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Barcelona en maakte tussen 1993 en 1996 deel uit van de eerste selectie. Na zijn vertrek bij Barça speelde Cruijff nog voor onder meer Manchester United en Deportivo Alavés. Na zijn spelersloopbaan was Cruijff actief als technisch directeur bij AEK Larnaca (Cyprus) en Maccabi Tel Aviv (Israël) en als trainer in China.

Het heeft er alle schijn van dat Cruijf volgend seizoen in Barcelona gaat samenwerken met Ronald Koeman. Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd, zou Laporta hebben besloten om het contract van de zittende trainer te respecteren. Met Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zijn bovendien nog twee Nederlanders op weg naar Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen