Arminia Bielefeld neemt te dure Doan niet over van PSV

3 juni 2021, 13:22

Arminia Bielefeld neemt na één seizoen afscheid van Ritsu Doan. De Duitse club heeft ervoor gekozen om geen gebruik te maken van de koopoptie in de huurovereenkomst van de 22-jarige Japanner. Zodoende keert Doan deze zomer terug naar PSV, waar hij beschikt over een verbintenis die nog doorloopt tot de zomer van 2024.

Doan maakt een klein jaar geleden na een tegenvallend seizoen in Eindhoven de tijdelijke overstap van PSV naar Arminia Bielefeld. In Duitse dienst maakte de aanvallende middenvelder een goede indruk: in de Bundesliga miste hij geen enkele wedstrijd en startte hij op een duel na ook altijd in de basis. De teller stopte voor Doan op vijf doelpunten en twee assists.

Prima statistieken voor een eerste seizoen in de Duitse competitie, maar Arminia Bielefeld kiest er desalniettemin voor om de koopoptie van naar verluidt vijf miljoen euro niet te lichten. Doan is te duur voor de club die het voorbije seizoen op de vijftiende plaats eindigde in de Bundesliga. "Er is geen kans dat hij blijft, Ritsu gaat ons verlaten", verduidelijk sportief directeur Samir Arabi in gesprek met Kicker.

Het is met pijn in het hart dat Arminia Bielefeld afscheid neemt van Doan, want het liefst was de club met hem doorgegaan. Mogelijk ligt zijn toekomst toch in Duitsland, want het Eindhovens Dagblad schreef in april dat er ook andere clubs in de Bundesliga geïnteresseerd zijn. Een nieuwe kans bij PSV behoort ook tot de mogelijkheden, al is het maar de vraag of Roger Schmidt het in de Japanner ziet zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen