Spaanse kranten brengen Koeman goed nieuws

3 juni 2021, 11:54   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 12:03

Ronald Koeman blijft zo goed als zeker de hoofdtrainer van FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester wordt al een tijdje in verband gebracht met een vroegtijdig vertrek bij de Catalaanse grootmacht, maar voorzitter Joan Laporta wil hem naar verluidt toch nog een kans geven. Donderdagochtend verscheen Koeman groot op de voorpagina's van onder meer Marca en Mundo Deportivo.

De afgelopen weken stonden Koeman en Laporta lijnrecht tegenover elkaar. De voorzitter van Barcelona leek op zoek te gaan naar een nieuwe trainer en Koeman mocht alleen blijven als die niet gevonden werd. Inmiddels lijkt ook Laporta tot de conclusie te zijn gekomen dat de Nederlander mag blijven. Daar moet de voormalig bondscoach van Oranje wel een loonoffer voor brengen.

Het salaris van de oefenmeester wordt namelijk verlaagd, al gaan de te verdienen bonussen juist wel omhoog. Koeman zou dat echter geen probleem vinden en volgens meerdere media in Spanje is een akkoord tussen beide partijen dichtbij. Om die reden kopten onder meer Marca en Mundo Deportivo dat de trainer zijn verblijft in Camp Nou met minimaal een seizoen gaat verlengen.

Het is wel de bedoeling dat Koeman prijzen gaat pakken met de Catalanen. Afgelopen seizoen werd de Copa del Rey gewonnen, maar dat is voor Laporta niet voldoende. De strijd om de landstitel werd beslist in het voordeel van Atlético Madrid. In de jacht op succes krijgt Koeman de beschikking over Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal. Daarnaast is de komst van Georginio Wijnaldum nabij en wordt ook Memphis genoemd als versterking.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen