Ajax in top vijf Europa met torenhoge makelaarskosten

3 juni 2021, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax staat als het gaat om makelaarskosten in een fraai rijtje Europese topclubs. De Amsterdammers gaven tijdens seizoen 2019/20 een kleine 34 miljoen euro uit aan zaakwaarnemers van vertrekkende en nieuwe spelers. Alleen Chelsea, Borussia Dortmund, Manchester City en Manchester United staan op deze ranglijst boven de landskampioen van Nederland.

Eerder werd al bekend dat Ajax in Nederland met afstand de club met de meeste uitgaven is. In totaal betaalde de club uit Amsterdam 33,8 miljoen euro aan belangenbehartigers. PSV eindigde op de tweede plek met een bedrag van 4,5 miljoen euro. Als we kijken naar de Europese ranglijst, dan zijn de Eindhovenaren terug te vinden op de 52 plaats.

Inmiddels heeft Voetbal International ook de cijfers uit Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk en België in handen. Daaruit blijkt dat Ajax dus alleen Chelsea (40,8 miljoen), Borussia Dortmund (38,6 miljoen), Manchester City (34,9 miljoen) en Manchester United (34,5 miljoen) boven zich moet dulden. De clubs uit de Serie A, Ligue 1 en Jupiler Pro League betaalden allemaal minder.

De hoge makelaarskosten komen ook door het aantal grote transfers in de zomer van 2019. Ajax verkocht Frenkie de Jong destijds aan FC Barcelona en sleet Matthijs de Ligt aan Juventus. Ook inkomende transfers worden meegerekend. Twee jaar geleden kwamen onder meer Quincy Promes (Sevilla), Lisandro Martínez (Defensa y Justicia) en Edson Álvarez (CF América) naar Amsterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen