EK-drama dreigt voor pechvogel Alexander-Arnold

3 juni 2021, 09:40

Het is zeer de vraag of Trent Alexander-Arnold met Engeland kan aantreden op het EK. De rechtervleugelverdediger viel woensdagavond geblesseerd uit tijdens de oefeninterland tegen Oostenrijk en lijkt het toernooi te moeten missen. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn voor de speler van Liverpool, die geen al te best seizoen achter de rug heeft.

Alexander-Arnold kende een moeizaam voetbaljaar en werd in eerste instantie niet eens opgeroepen door bondscoach Gareth Southgate. Hij heeft namelijk voldoende andere opties op de rechtsbackpositie en had de verdediger van Liverpool twee maanden geleden plotseling niet nodig. Uiteindelijk besloot Southgate om de dertienvoudig international alsnog op te roepen.

Tegen Oostenrijk ging het echter helemaal mis voor Alexander-Arnold. De rechtspoot begon in de basis, maar moest in de slotfase het veld verlaten met een hamstringblessure. Zijn lichaamstaal sprak boekdelen en ook Southgate sprak na afloop zijn zorgen uit. Volgens de oefenmeester gaat de medische staf bekijken hoe ernstig de kwetsuur is.

Engeland won de vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 van Oostenrijk door een treffer van Bukayo Saka. Op het EK speelt de ploeg van Southgate in de groepsfase tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië. Eventuele vervangers voor Alexander-Arnold zijn er overigens genoeg. Ook Reece James (Chelsea), Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Kyle Walker (Manchester City) zitten bij de selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen