Memphis over matig spel, Weghorst en 5-3-2-systeem

2 juni 2021, 23:19

Memphis Depay was met twee goals de gevierde man bij het Nederlands elftal tegen Schotland (2-2), al viel er überhaupt weinig te juichen. De belangrijke aanvaller van Oranje erkende dat het niet voldoende was wat de ploeg liet zien tegen de mede-EK-tegenstander.

"We weten dat dit niet onze beste wedstrijd was. We waren slordig, bepaalde dingen in het systeem, het is even schakelen. We zijn nog in voorbereiding", gaf Memphis als reden van het mindere optreden bij de NOS. Reden voor paniek is het niet, vindt Memphis. "Helaas hebben we niet gewonnen, maar we moeten ons niet teveel zorgen maken. Ik heb ook nog nooit met Wout Weghorst in de spits gespeeld. Hij is lekker balvast, net als Luuk de Jong, en werkt hard. We kunnen hem nog beter gebruiken, maar daar zijn we naar op zoek op de training. De kwaliteit moet omhoog."

Memphis ziet het juist als voordeel dat Oranje in twee systemen kan opereren. Hij denkt dat de ploeg zowel in 5-3-2 als in 4-3-3 op het veld kan verschijnen. "Daarin hebben we opties. De trainer wil ons voorbereiden op meer opties. Het is nog een beetje zoeken, maar je zag dat er soms ruimte als als we het goed deden. Tegen Italië hebben we ook zo gespeeld. We moeten vastigheid zien te trainen. Wat ik al zei: de voorbereiding is kort. Dit zijn de momenten waarop we het kunnen oefenen."

Aan het resultaat moet volgens Memphis niet te zwaar worden getild. "Helaas hebben we niet gewonnen, maar we zijn nog in de voorbereiding. We moeten ons niet te veel zorgen maken daarover. "Ik ben in ieder geval blij dat we deze wedstrijd niet hebben verloren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen