De Boer heeft verrassingen in petto: Timber en Weghorst starten

2 juni 2021, 19:35   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 19:57

Het Nederlands elftal begint de EK-voorbereiding woensdag met een oefeninterland tegen Schotland. Bondscoach Frank de Boer kiest zoals verwacht voor een 5-3-2-formatie, waarin onder meer plek is voor Jurriën Timber en Wout Weghorst bij Oranje.

Uiteraard is het moeilijk in te schatten of De Boer ook van plan is om tijdens het EK met deze ploeg te spelen. Het lijkt er grotendeels wel op, aangezien het middenvelder uit Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon bestaat. Zij worden ook op het EK in de basis verwacht. Voorin vormt Memphis Depay een spitsenduo met Weghorst, die dus de voorkeur krijgt boven onder meer Luuk de Jong en Donyell Malen.

Op doel is er plek voor Tim Krul. Achterin is er op de vleugels plaats voor Denzel Dumfries en Owen Wijndal. In het hart van de defensie staan met Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij de bekende namen, maar is er ook een grote verrassing van de partij. Timber, die voor het eerst bij de selectie zit, staat namelijk in de basis. De jonge Ajacied kreeg woensdag op de persconferentie al de complimenten van De Boer, net als Cody Gakpo die op de bank begint.

Het treffen tussen Oranje en Schotland, dat eveneens naar het EK gaat, begint om 20.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen