'Koeman blijft bij FC Barcelona, maar krijgt wel ander contract'

2 juni 2021, 18:42   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 20:07

Het is Ronald Koeman gelukt: hij gaat de schifting bij FC Barcelona overleven. De Nederlandse trainer staat ook komend seizoen voor de groep in Camp Nou, zo verzekeren diverse Spaanse media en ook transferexpert Guillem Balague. Het contract van de trainer gaat er wel anders uitzien.

Laatstgenoemde schrijft woensdag dat Koeman zeker zal aanblijven bij Barcelona. Joan Laporta staat achter de trainer, maar wil geen experimenten met systemen meer. Barcelona was afgelopen seizoen juist succesvol toen het 5-3-2-speelde, maar de preses vindt het cruciaal dat Barcelona de huisstijl behoudt en dus in een 4-3-3-formatie blijft opereren.

De transferexpert is niet de enige die woensdag uitpakt met het nieuws dat Barcelona het vertrouwen behoudt in Koeman. Ook onder meer AS, Dario Sport en Catalunya Radio melden dat nieuws. Er wordt door Spaanse media wel gemeld dat Koeman een deel van zijn salaris moet inleveren, en dat hij dus minder gaat verdienen dan afgelopen seizoen. Er wordt nu gekozen voor een zogenaamd prestatieloon. Dat betekent dat Koeman meer gaat opstrijken, als het sportief goed gaat. Ook wordt zijn in 2022 aflopende contract verlengd, als hij bepaalde doelen weet te halen.

Koeman pakte afgelopen seizoen een prijs met FC Barcelona, door de beker te winnen. Dat was een succes, maar de vroege Champions League-uitschakeling werd hem daarentegen behoorlijk aangerekend. Dat gold ook voor het feit dat Barcelona na een goede reeks ineens afhaakte in de titelstrijd en uiteindelijk derde werd. Toch krijgt de voormalig coach van Oranje de kans om zich nog een jaar te bewijzen bij zijn droomclub.

Volgens Fabrizio Romano is Koeman blij dat hij aanblijft, en is hij ook tevreden over de nieuwe aanwinsten. Sergio Agüero werd al vastgelegd, net als Eric Garcia en Emerson. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zijn daarnaast ook hard op weg naar de topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen