Jol toch hard op weg om eigenaar van ADO te worden

2 juni 2021, 18:06

Het heeft er toch alle schijn van dat Martin Jol 'zijn' ADO Den Haag grotendeels in handen gaat krijgen. Als het aan grootaandeelhouder United Vansen ligt, koopt het clubicoon een groot deel van de aandelen van ADO over van de Chinese partij. Dat weet Omroep West.

UVS heeft woensdag een akkoord bereikt met Jol over de verkoop van de aandelen aan Jol. Dat betekent echter nog niet dat de verkoop helemaal rond is. Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) en vereniging HFC ADO Den Haag (HFC) zijn de Nederlandse aandeelhouders en worden binnenkort op de hoogte gebracht door de advocaat van United Vansen. Zij zullen het contract met Jol moeten signeren, om de deal in orde te krijgen. Doen ze dat niet, dan moeten ze binnen enkele weken zelf met een kandidaat op de proppen komen die ADO op korte termijn wil kopen.

Volgens Omroep West is het nog helemaal niet zeker dat Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) en vereniging HFC ADO Den Haag (HFC) akkoord gaan met de verkoop van de club aan Jol. Vorige week reageerde één van de wethouders niet heel enthousiast toen Jol werd genoemd als mogelijke koper. "Hij kan zich aan de voordeur melden als hij ADO wil kopen", klonk het. Dat werd vervolgens weer als respectloos gezien door UVS.

Wat ook nog meespeelt, is de aanwezigheid van Jeroen Reiziger. Hij werd vorige week door ADO gepresenteerd als herstructureringsdeskundige. Omdat voor hem de situatie er anders uitziet zodra de 2,1 miljoen euro schuld van ADO door Jol wordt betaald, moet hij ook door de advocaten van UVS worden geïnformeerd. Het is niet zo dat hij de verkoop aan Jol zou kunnen blokkeren, maar wel zo dat hij meepraat over wat er achter de schermen gebeurt.

Mochten alle seinen toch op groen gaan voor Jol, dan moet de overname nog goed worden gevonden door de licentiecommissie van de KNVB. Pas als dat allemaal goed is, heeft Jol van zijn hart definitief in handen. In ieder geval is het wel zo dat er woensdag met het akkoord tussen Jol en UVS een stap is gezet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen