Eerste zomeraanwinst een feit voor Feyenoord: Til vastgelegd

2 juni 2021, 17:23

Zoals verwacht gaat Feyenoord een samenwerking aan met Guus Til. De 23-jarige middenvelder is woensdag officieel gecontracteerd door Feyenoord, dat de aanvallende middenvelder voor een jaar huurt van Spartak Moskou. Hij wordt zodoende herenigd met Arne Slot met wie hij eerder bij AZ ook al samenwerkte.

Het was al langer bekend dat Feyenoord Til graag wil vastleggen. Technisch directeur Frank Arnesen is dan ook bij dat het gelukt is. "Met Guus Til voegen we het type middenvelder toe dat niet alleen bekend is met, maar ook heel goed geschikt is voor het type voetbal dat de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot voor ogen heeft. Een lopende middenvelder met scorend vermogen die op meerdere posities in de middelste linie uit de voeten kan. Een directe versterking voor ons en een kans voor Guus om zich weer te laten zien", legt de Deen uit.

Voor Til betekent zijn transfer naar Feyenoord een terugkeer naar de Eredivisie, de competitie waarin hij eerder succesvol was. Tussen 2017 en 2019 speelde de international voor AZ, waarvoor hij 76 wedstrijden speelde en 23 treffers op de borden zette. Dat leverde hem in 2019 een transfer naar Spartak Moskou op, maar daar kwam hij niet helemaal uit de verf. Ook zijn verhuurperiode aan SC Freiburg werd afgelopen seizoen geen voltreffer.

Til speelde in maart 2018 een kwartier mee in een oefeninterland voor Oranje. Dat is tot dusver zijn enige interland voor Nederland en daardoor ruikt Zambia nu zijn kans. De bondscoach gaat de middenvelder, die geboren werd in het Afrikaanse land, proberen te verleiden om voor Zambia uit te komen in landenwedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen