Ook bij de Belgische ploeg is er veel onrust over vaccinatie

2 juni 2021, 16:57

Niet alleen rondom Oranje, waar Matthijs de Ligt, Memphis Depay en Wout Weghorst in opspraak raakten vanwege het weigeren van het coronavaccin, maar ook bij de Belgen is het onrustig wat betreft vaccinatie. Woensdag op de persconferentie voor de interland tegen Griekenland ging het voornamelijk over het vaccinatiebeleid.

De voetbalbond vroeg en kreeg van de overheid vaccins om de spelers te vaccineren, maar er is gebleken dat een deel van die spelers (nog) geen gebruik heeft gemaakt van die mogelijkheid. Dat zorgde voor kritiek in België, zo merkte bondscoach Roberto Martinez woensdag op zijn perspraatje. Waarom hebben niet alle spelers zich laten vaccineren? "We maken van niets iets. Het gaat om medische beslissingen, die bedoeld zijn om iedereen optimaal te laten presteren", legde Martinez uit volgens Sporza. "Iedereen is het er over eens dat we gevaccineerd moeten zijn om veilig te zijn. We zijn de overheid en de gezondheidszorg ook dankbaar."

Het is volgens hem ook niet zo dat niemand het vaccin heeft genomen. "In de staf is iedereen gevaccineerd. Onder de spelers zal iedereen gevaccineerd worden tussen nu en het einde van het EK. Sommige spelers hebben het vaccin al gekregen. Anderen zullen het meteen na het EK krijgen. Wie wel en wie niet gevaccineerd is, is een privézaak die onder het medische geheim valt", zei Martinez.

De Spanjaard bagatelliseerde de zaak op de persconferentie. "We zijn over deze kwestie van niets iets aan het maken. We volgen de regels van de Europese voetbalbond en trekken in een bubbel naar het EK, maar we zijn hier ook om te presteren en wedstrijden te winnen", aldus Martinez. "Iedere speler heeft een specifiek advies gekregen op basis van zijn individuele geval. Dat zijn medische beslissingen, die bedoeld zijn om iedereen optimaal te laten presteren. Sommige spelers hebben bijvoorbeeld al antilichamen. De meerderheid is nu al gevaccineerd. We zijn voor vaccinatie, daar is geen discussie over."

Lees ook: België in opspraak: helft van selectie laat vaccinatie links liggen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen