Feyenoord-huurling Wehrmann op kruispunt: "Wil het hoogste"

2 juni 2021, 16:13

Het is de vraag of Feyenoord komend seizoen de beschikking krijgt over Jordy Wehrmann. De jonge middenvelder werd de afgelopen maanden verhuurd aan FC Luzern en maakte daar dusdanig veel indruk, dat hij de belangstelling van clubs uit Italië, Duitsland, Zwitserland, Turkije en Scandinavië heeft gespeeld. Feyenoord wil zijn contract graag verlengen, maar de vraag is of dat gaat lukken.

De 22-jarige middenvelder begon het seizoen als speler van Feyenoord Onder-21, maar kreeg vervolgens speelminuten in het eerste. In februari koos hij voor een verhuurperiode aan Luzern en daar kreeg hij geen spijt van. "Na anderhalve training mocht ik al een halfuur meedoen als invaller en drie dagen later stond ik voor het eerst in de basis. Daar ben ik vervolgens niet meer uitgegaan", zegt Wehrmann tegen Voetbal International.

De teller stopte uiteindelijk bij negentien competitieduels voor de club. Niet slecht, gezien het feit dat hij pas in februari kwam. Grootste succes was het winnen van de beker. In de finale was hij bovendien doeltreffend. "Het was een beetje dubbel, want ik wist dat het weleens mijn laatste wedstrijd voor de club kon worden. Maar ik besloot om vooral te genieten van het moment, want ik geloof dat je met positieve energie al goed op weg bent. En die positieve energie was er binnen de hele groep. Die bekerfinale leefde enorm bij ons en de tegenstander zal verrast zijn geweest hoe we ze overrompelden. Bij de fans maakte de bekerwinst ook heel veel los; mensen waren in tranen en toen ik een hapje ging eten in de stad, werd ik overal nageroepen en wilden ze me bijna omhelzen. Zoiets doet wel wat met je. Het was heel bijzonder om zoiets mee te maken."

Grote vraag is nu wat Wehrmann gaat doen. "Ik sta nu op het punt dat ik mijn toekomst moet bepalen", zegt de middenvelder. "In Zwitserland heb ik gemerkt dat ik me nog steeds ontwikkel en dat ik nog veel kan leren. Daarvoor is het echter wel belangrijk dat ik veel blijf spelen. Ik ben op zoek naar 34 wedstrijden in een jaar en het is maar de vraag of dat bij Feyenoord haalbaar is. Het is zeker niet zo dat ik per se weg wil bij Feyenoord, spelen voor die club is altijd mijn droom geweest, maar ik wil gewoon het hoogst haalbare voor mijn carrière. Ik heb nu ook gezien hoe mooi het is om een prijs te winnen en dat wil ik ieder jaar wel doen. Of dat realistisch is, dat moet blijken. Maar het is in ieder geval het streven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen