Oranje-opponent Schotland zonder zestal vanwege corona

2 juni 2021, 14:28

De nationale ploeg van Schotland neemt geen enkel coronarisico in de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Dinsdag legde John Fleck een positieve test af, waardoor er al de eerste alarmbellen gingen rinkelen in het Oranje-kamp. Maar naar aanleiding van die test doen er vanavond (woensdag) nog eens zes spelers niet mee bij de Schotten. 

Dat schrijft het ANP althans. Na de besmetting van Fleck houdt bondscoach Steve Clarke een zestal spelers dat mogelijk in nauw contact is geweest met de besmette speler buiten de selectie voor het treffen met het Nederlands efltal in Portugal. Omdat Schotland ook EK-deelnemer is, wil de bondscoach vooral een uitbraak voorkomen: dan kan er uiteindelijk namelijk zelfs een reglementaire nederlaag volgen.

Frank de Boer bekijkt de situatie ongetwijfeld ook met argusogen. De bondscoach liet gisteren (dinsdag) Jasper Cillessen nog afvallen, omdat de keeper een coronabesmetting opliep en daardoor een groot deel van de voorbereiding van het EK miste. Bovendien wilde de bondscoach ten koste van alle corona uit de selecie houden. Dat er uitgerekend bij Schotland een coronabesmetting is geconstateerd, is behoorlijk risicovol. 

Lees ook: Schotse speler besmet

Als er wél een Schotse besmetting overslaat op de Oranje-selectie, dan heeft De Boer de poppen serieus aan het dansen. Een wedstrijd kan bij veel besmettingen maximaal 24 uur worden uitgesteld, maar anders moet er gewoon gespeeld worden. Kan er geen elftal op de been worden gebracht, volgt een reglementair verlies. Alleen keepers uit de definitieve selectie van Frank de Boer kunnen eventueel vervangen worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen