Ontmanteling technische staf Heerenveen kwam als verrassing

2 juni 2021, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

sc Heerenveen heeft deze week hard opgetreden in de technische staf: alleen hoofdtrainer Johnny Jansen blijft op zijn stoel zitten en verder werd de hele technische staf rondom de oefenmeester ontmanteld. Assistent-trainer Jeffrey Talan zag zijn vertrek bij het eerste elftal niet aankomen.

Talan kreeg het nieuws te horen van algemeen directeur Cees Roozemond. "Ik moest bij Cees op kantoor komen en kreeg te horen dat ze iets wilden veranderen in de technische staf. Ze wilden een andere dynamiek door er iemand bij te te halen die voor wat reuring moet zorgen", legt de oud-voetballer uit bij Omrop Fryslân. Ook Hennie Spijkerman moet vertrekken als rechterhand van Jansen. "Hennie en ik zijn toch wat meer analyserend, zijn wat minder aanwezig. Dus ik ging ervan uit dat er volgend seizoen twee assistenten op de bank naast Johnny zouden zitten en één op de tribune."

Keeperstrainer Raymond Vissers moet ook vertrekken bij de club. Hij en Spijkerman kunnen op zoek naar een nieuwe werkgever, Talan gaat met de technisch manager om tafel over een nieuwe functie. "Dat Hennie en ik nu plaats moeten maken, komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Wat ik nu ga doen is gissen. Ik heb nog een contract voor één jaar en heb morgen een gesprek met Ferry de Haan. Ik begreep dat hij een aantal goede ideeën voor me heeft. Wat dat precies is? Ik weet alleen dat het gaat over talentontwikkeling. Ik ga dat eerst maar even aanhoren en laten bezinken."

Het is opvallend dat sc Heerenveen zo hard ingrijpt binnen de staf. Hoofdtrainer Johnny Jansen liet eerder weten dat hij tevreden was over de samenwerking, maar dat het wellicht slim zou zijn om een extra assistent aan te stellen. Nu krijgt de oefenmeester een geheel nieuwe staf, waardoor de druk op de trainer meteen toeneemt. Met weer een twaalfde plaats, zoals dit seizoen, neemt niemand binnen het Abe Lenstra stadion nog genoegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen