'Vitesse denkt aan tweede Zwitserse jeugdinternational'

2 juni 2021, 13:53

Vitesse wil Vitesse wil Julian von Moos aantrekken om de komende zomer. De twintigjarige aanvaller is jeugdinternational van Zwitserland en staat momenteel bij FC Basel onder contract, maar komt mogelijk naar Arnhem. Daar werd eerder de Zwitser jeugdinternational Toni Domgjoni al binnengehengeld.  

Dat meldt De Gelderlander. Het talent kan op alle posities in de aanval uit de voeten en moet Vitesse dus extra mogelijkheden geven in de breedte. Bij Basel ligt de voetballer nog tot medio 2023 vast, maar daar moet hij het vooral doen met speelminuten bij de beloftenploeg. De kans bestaat dus dat hij wel open staat voor een transfer en dat de club ook wel mee wil werken.

Tot dusver speelde Von Moos vijftien wedstrijden bij de Zwitserse topclub, waar ook Ricky van Wolfswinkel onder contract staat. In die wedstrijden schreef hij drie assists op zijn naam. Eerder speelde Van Moos in de jeugdopleidingen van Sankt Gallen en FC Zürich voor hij bij FC Basel kwam. De club verhuurde hem vorig seizoen aan FC Wil 1900. Op het tweede niveau liet hij zich zien met zeven doelpunten en drie assists in dertien wedstrijd.

Wat in het voordeel spreekt van Vitesse is dat de club deze zomer al een Zwitser verwelkomt in het Gelredome. Middenvelder Domgjoni komt transfervrij over van FC Zürich. Hij is net als Van Moos jeugdinternational bij het Alpenland. De Arnhemse club haalde verder Daan Reiziger transfervrij van Ajax. De doelman wordt derde keeper bij Vitesse.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen