Ajax komt met update over Onana: 'CAS nam uren de tijd'

2 juni 2021, 12:38

Ajax is woensdagmiddag met een update gekomen over de CAS-zaak van Andre Onana. Veel nieuws is er niet te melden, behalve dat de doelman zijn verhaal goed heeft kunnen overbrengen tijdens de zitting. In de vier uur durende zaak heeft de doelverdediger uitgelegd waarom hij vindt ontslagen te moeten worden van strafvervolging.

'Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen en de arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van hem te luisteren', schrijft Ajax in het bericht. In totaal waren er drie arbiters van het Court of Arbitration for Sport (CAS). 'Hij heeft het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden.'

De doelman heeft zijn verhaal gehouden, maar de UEFA is in elk geval niet van standpunt veranderd. De Europese voetbalbond vindt nog steeds dat de keeper in elk geval twaalf maanden gestraft moet worden, waardoor het CAS uiteindelijk zal moeten beslissen wat er staat te gebeuren. Binnen twee weken wordt er een uitspraak verwacht, mogelijk zelfs al binnen zeven dagen.

Lees ookOnana hoopt op vrijspraak bij CAS

Onana heeft in zijn pleidooi ook aandacht gevraagd voor het feit dat hij zijn sport niet mag uitoefenen. 'Hij heeft duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt', staat te lezen in het bericht. De uitkomst van deze zaak is cruciaal voor de doelman: hij wil graag een transfer maken, maar als hij tot volgend jaar voorjaar niet in actie mag komen, is een overgang veel minder aannemelijk. Met een aflopend contract in 2022 wil Ajax hem bovendien graag verkopen, want onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen eerder nog spaak. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen