Van Bommel tekent voor twee jaar bij VfL Wolfsburg

2 juni 2021, 12:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel (44) is officieel de nieuwe hoofdtrainer van VfL Wolfsburg. De oefenmeester is aangesteld voor twee seizoenen bij de Champions League-ganger uit Duitsland. Daarmee is hij definitief de opvolger van Oliver Glasner, die afgelopen seizoen de knappe vierde plaats bewerkstelligde. Kevin Hofland neemt hij inderdaad mee in zijn technische staf, die verder gevuld wordt door Michael Frontzeck.

Dat heeft VfL Wolfsburg woensdag bekend gemaakt. Zoals eerder al uitlekte komen Alex Abresch en Vincent Heilmann over van PSV en gaan eveneens deel uitmaken van de technische staf van de Duitse club, die onder leiding staat van Van Bommel, die alleen eerder werkzaam was als eindverantwoordelijke bij PSV. Daar kende hij nog een goede start, maar werd uiteindelijk ontslagen en bleef na de afwikkeling van zijn ontslag beschadigd over na zijn periode in Eindhoven. Toch durfde VfL Wolfsburg het met de relatief onervaren Nederlander aan. 

"We hebben intensief met Mark van Bommel gesproken en die persoonlijke gesprekken hebben onze indruk bevestigd dat hij perfect past bij onze filosofie", stelt Wolfsburg-directeur Jörg Schmadt over de aanstelling van de Nederlandse coach. "Hij is een internationaal erkende voetbalman, die weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Mark is heel ambitieus, heel veel bereikt als speler en hij was onze droomkandidaat."

Eerder was Van Bommel assistent-trainer van Australië, Saoedi-Arabië, Nederland O17 en had PSV onder negentien jaar zelfstandig onder zijn hoede. Met de club van aanvaller Wout Weghorst wacht hem wel een zwaar karwei, want de club kende een geweldig seizoen: het plaatste zich als nummer vier voor de Champions League. In de Europa League werd het wel voortijdigi uitgeschakeld door AEK Athene en in de DFB Pokal ging het mis tegen RB Leipzig in de kwartfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen