Drie op een rij voor Barça: ook Emerson is gepresenteerd

2 juni 2021, 11:11   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 12:54

FC Barcelona heeft woensdagmiddag de derde aanwinst gepresenteerd. In navolging van Sergio Agüero en Eric García is Emerson Royal officieel binnengehaald. De rechtsback komt over van Real Betis Sevilla, de club waar hij twee zomers geleden naar toe vertrok vanuit Camp Nou. Anders dan bij Agüero en García kost hij zo'n negen miljoen euro.

FC Barcelona liet de verdediger twee seizoenen geleden voor een zachte prijs naar Sevilla vertrekken op huurbasis, nadat hij in Catalonië gewogen en te licht bevonden was nadat het twaalf miljoen euro had betaald aan Atlético Mineiro voor zijn diensten. Na twee seizoenen zich ontwikkeld te hebben in de Primera Division, waarin hij een vaste basisspeler was, maakt Emerson dus nu alsnog de stap terug naar Camp Nou. De Catalanen betalen negen miljoen euro voor de back, dat is drie miljoen euro meer dan voor hem betaald werd voor de afgelopen seizoenen.

Met Sergi Roberto, Sergino Dest en Óscar Mingueza beschikt coach Ronald Koeman, wiens toekomst overigens nog onduidelijk is, in principe over voldoende rechtsbacks, maar alle drie de spelers kunnen ook op andere posities uit de voeten. Bij het verhuren van Emerson hadden de Catalanen bovendien een terugkoopoptie bedongen, die door diens goede prestaties opeens interessant werd voor voorzitter Joan Laporta.

Lees ookFraaie geste Agüero: spits levert zo'n 17 (!) miljoen euro in 

Naast Agüero, García en dus Emerson komt ook Georginio Wijnaldum vermoedelijk op korte termijn naar Camp Nou. Alle details zouden rond zijn voor zijn transfer, maar de aankondiging laat nog op zich wachten. De medische keuring daarin is cruciaal, aangezien hij van Frank de Boer tijdens het EK zich niet mag laten keuren. Als dat al gebeurd is, dan kan Barcelona donderdag (morgen) zomaar de vierde aanwinst op een rij presenteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen