Stekelenburg krijgt rugnummer 1 door afwezigheid Cillessen

2 juni 2021, 09:10   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 09:26

Maarten Stekelenburg speelt tijdens het EK met rugnummer 1. Door de afwezigheid van Jasper Cillessen was dat getal vrijgekomen en bondscoach Frank de Boer heeft besloten het toe te kennen aan de routinier. Het is echter de vraag of de 38-jarige Stekelenburg daadwerkelijk onder de lat staat op het EK. Ook Tim Krul (rugnummer 13) en Marco Bizot (rugnummer 23) zitten bij de selectie.

Een rugnummer bij de eerste elf lijkt echter niet direct een basisplaats te betekenen. Joël Veltman, Nathan Aké, Luuk de Jong en Quincy Promes kregen dat namelijk ook, maar staan waarschijnlijk niet in de basis. Luuk de Jong krijgt het nummer 9 in ieder geval boven Wout Weghorst, die tijdens het toernooi met nummer 19 op zijn shirt zal voetballen. Het nummer 4 van de afwezige Virgil van Dijk is dit keer voor Aké.

Ook de rugnummers van de nieuwelingen zijn bekend. Teun Koopmeiners gaat spelen met nummer 24 en wordt in het rijtje spelers nog gevolgd door Jurriën Timber (25) en Cody Gakpo (26). Toch lijkt de toewijzing van nummer 1 aan Stekelenburg een teken aan de wand. De Boer vertelde dinsdag op de persconferentie echter dat hij nog niet weet voor welke doelman hij kiest. In de aanstaande oefeninterlands lijken Stekelenburg en Krul allebei een kans te krijgen.

Cillessen is op zijn beurt afwezig door een coronabesmetting. De goalie van Valencia moest het trainingskamp in Portugal laten schieten en is nog altijd niet verlost van het virus. Daarom moest De Boer beslissen om hem thuis te laten. De defenitieve EK-selectie moest dinsdag namelijk worden ingeleverd bij de UEFA. Stekelenburg (58 interlands) en Krul (14 interlands) moeten nu strijden voor de plek onder de lat. Bizot speelde een interland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen