Belangrijke De Roon in vermoedelijke opstelling Nederlands elftal

2 juni 2021, 09:05

Frank de Boer heeft een lans gebroken voor Marten de Roon. Waar verwacht werd dat de strijd op het middenveld naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zou gaan tussen Ryan Gravenberch en Davy Klaassen - zeker in een 5-3-2-formatie en/of tegen zwakkere tegenstanders - heeft de bondscoach de deur naar een basisplaats voor de middenvelder van Atalanta Bergamo meer dan geopend. Tegen Schotland zal hij in elk geval starten, zo zei De Boer.

"Marten kan 5-3-2 dromen. Hij speelt het elke week met zijn club. Bij Atalanta doet hij het hartstikke goed, ik heb dan ook heel veel vertrouwen in hem", zei De Boer tegenover het Algemeen Dagblad over de sterkhouder van Atalanta Bergamo. Hij is een van de mannen die het Nederlands eltal stabiele zekerheid moet geven volgens de bondscoach.

Anderzijds werd gesteld dat De Roon aan de bal minder toegevoegde waarde heeft in de opbouw dan concurrenten Gravenberch of Klaassen, die Frenkie de Jong meer zouden kunnen ontlasten in de opbouw. Zeker met vijf verdedigers en tegen zwakkere landen zou De Roon op het middenveld niet per se nodig hoeven zijn, maar De Boer denkt daar dus vermoedelijk anders over. 

Lees ook: De Roon over eigen rol: "Dat wordt gewaardeerd"

Verder wordt Daley Blind nog niet in de vermoedelijke opstelling verwacht, aangezien voor hem pas speeltijd wordt verwacht in de tweede vriendschappelijke interland. Volgens Mee met Oranje staan er verder weinig verrassende namen aan de aftrap tegen Schotland, waarbij Tim Krul de keeper zou zijn. Eerdere berichtgeving was juist dat Maarten Stekelenburg onder de lat staat: dat is dus nog onduidelijk voor woensdagavond.

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg/Krul; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Ake, Wijndal; Frenkie, De Roon, Wijnaldum; Memphis, Malen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen