Van Gaal opvallende aanwezige bij oefenpot Oranje

2 juni 2021, 08:14   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 08:30

Louis van Gaal (69) is woensdagavond een opvallende aanwezige bij de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal. De voormalig bondscoach kreeg een uitnodiging van de KNVB voor het treffen met Schotland, dat gespeeld wordt in Estádio Algarve. Van Gaal is woonachtig in Portugal en heeft daarom de invitatie geaccepteerd.

Dat weet het Algemeen Dagblad. Van Gaal is om die reden aanwezig bij de vriendschappelijke interland tussen Schotland en Nederland, waar voor Frank de Boer de voorbereiding op het EK in de komende zomer daadwerkelijk zal beginnen. De voormalig oefenmeester is een van de weinige toeschouwers in het stadion, want formeel wordt de wedstrijd gespeeld zónder publiek.

Van Gaal zal zien hoe het Nederlands elftal in een 5-3-2 van start gaat tegen de Schotten, omdat dat een formatie is die De Boer wil kunnen spelen tijdens het eindtoernooi. Van Gaal speelde hetzelfde systeem op het WK in 2014, de laatste keer dat Oranje present was op een groot toernooi. Destijds reikte die spelopvatting tot aan de halve finale.

Lees ook: EK 2020 in Nederland: bijna een unicum

Van Gaal was na zijn periode als bondscoach alleen nog actief bij Manchester United, maar werd daar na moeizame jaren uiteindelijk ontslagen. Sindsdien is hij min of meer met voetbalpensioen, al heeft hij een nieuw dienstverband nooit helemaal uitgesloten. De oud-trainer woont niet alleen in Portugal, ook is hij daar in Albufeira in 2008 getrouwd met zijn huidige vrouw, Truus van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen