Onana hoopt op vrijspraak bij CAS, vrouw is getuige

2 juni 2021, 07:52

Andre Onana (25) staat vandaag in de rechtszaak bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). De doelman vecht daar zijn straf aan die hij kreeg voor het gebruik voor het verboden middel furosemide. In plaats van een jaar uitsluiting hoopt de keeper dat zijn sanctie gereduceerd wordt tot vrijspraak, al lijkt hooguit een strafverlaging realistischer. 

Dat vertelt zijn advocaat Dolf Segaar, die samen met de Spanjaard Javier Ferrero de verdediging voert, tegenover De Telegraaf. "Andre vindt het fijn om er ook een Spaanse advocaat bij te hebben", legt Segaar uit over de dubbele verdediging van de doelman. Bovendien heeft Ferrero uit zijn tijd bij FC Barcelona al ervaring met de zaken bij het CAS. Voor die organisatie werd een bezwaarschrift ('Appeal Brief') ingediend, arbiters aangesteld vanuit Ajax en de UEFA, waarbij het CAS een voorzitter aanwijst in de zaak. Op die manier zal de zaak online behandeld worden: Ajax heeft geen actieve rol bij het CAS. 

"Andre, zijn vrouw en de bondsarts van Kameroen, die Andre adviseerde een aspirientje te nemen, zijn de getuigen", aldus Segaar, die vertrouwen heeft in een lagere straf. "De feitelijkheden – dat Andre per ongeluk het verkeerde pilletje heeft genomen – worden door alle partijen erkend. Het gaat om de strafmaat, om de redelijkheid en proportionaliteit." In vergelijkbare gevallen werd veelal een lagere straf dan een jaar uitsluiting gegeven als het per ongeluk ging.

Lees ook: 'Onana wacht rechtszaak af; diverse topclubs geïnteresseerd'

"We vragen óók om vrijspraak, maar strafvermindering is het meest realistisch", stelt de advocaat. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Onana zelf hoopt op vrijspraak, maar dat lijkt er niet in te zitten. "We hopen dat het CAS dat een lichte mate van onzorgvuldigheid vindt. Daar staat een straf van nul tot acht maanden voor." Binnen twee weken en vermoedelijk zelfs zeven dagen wordt er een uitspraak verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen