Blessures en vier rechtsbacks bij Engelsen; Southgate verklaart

1 juni 2021, 23:15

Kort na het bekendmaken van de officiële spelersgroep van Engeland, moest Gareth Southgate prangende vragen van de pers beantwoorden. De vragen gingen vooral over het feit dat er vier rechtsbacks zijn opgeroepen en dat Harry Maguire en Jordan Henderson, die nog geblesseerd zijn, bij de groep horen.

Met name Maguire is nog lang niet verlost van blessureleed. De verdediger is een serieus twijfelgeval voor het eerste EK-duel met Kroatië op 13 juni. "Het wordt lastig, dat is duidelijk", zei Southgate daarover tegen Sky Sports. "We weten precies waar hij staat in zijn revalidatie. Ons medisch team heeft hem opgezocht in Manchester. Hij moet nog stappen zetten, net als Jordan Henderson. Maar we weten dat ze een rol kunnen gaan spelen op het EK en daarnaast zijn ze fantastische karakters in de groep. Henderson is alleen al belangrijk met zijn aanwezigheid, ook al speelt hij niet. Met name de jongere spelers worden gestimuleerd door hem."

Volgens Southgate heeft het feit dat bondscoaches 26 in plaats van 23 spelers mochten selecteren, eraan bijgedragen dat Maguire en Henderson zijn opgeroepen. "Toen we dat hoorden, was er helemaal geen twijfel meer. Harry is ook zo'n goede speler voor ons en we konden de kans niet laten liggen, hij moest er gewoon bij zijn." Maguire miste de verloren Europa League-finale ook al door blessureleed.

Wat ook opviel in de selectie van Southgate, was dat er vier rechtsbacks zijn opgeroepen. Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier, Kyle Walker en Reece James zijn er allemaal bij. "We hebben inderdaad vier spelers opgeroepen die bij hun club vaak als rechtsback spelen. Feit is dat ze alle 4 bij de beste 26 voetballers van het land horen. Daarom verdienen ze dit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen