Schotse speler besmet, De Boer reageert rustig

2 juni 2021, 00:01

Net als bij Oranje, dat niet kan beschikken over de besmette Jasper Cillessen, is er ook bij Schotland sprake van een coronabesmetting. De oefenpartner van Oranje van woensdag kan zodoende niet beschikken over middenvelder John Fleck (foto), die in Spanje is achtergebleven. Frank de Boer bekijkt de situatie nuchter.

Hij verwacht niet dat er meer spelers van de selectie van Schotland besmet zijn en dat de spelers van Oranje eventueel ook het virus overgedragen krijgen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de Schotse bond alle voorzorgsmaatregelen neemt", aldus De Boer bij Voetbal International. Daarnaast weet de bondscoach ook dat veel spelers van Oranje inmiddels gevaccineerd zijn.

De Boer kijkt uit naar het eerste oefenduel van Oranje richting het EK. "Misschien had Nederland in de jaren hiervoor niet de beste generatie, maar nu is er een mooie mix tussen talent en ervaring. Dat geldt ook voor Schotland. Ze spelen heel volwassen voetbal, in een moderne en Europese stijl. Ze hebben een goed team, met een goede organisatie."

De coach maakte overigens ook al bekend dat Oranje met een 5-3-2-opstelling gaat spelen en dat er in een 5-3-2-formatie gespeeld zal worden. "We willen domineren, maar je hebt ook vaak niet de bal. Tegen Italië hebben we het op die moment heel goed gedaan", lichtte de bondscoach toe. "Als je dat op kan brengen, ook als je de bal niet hebt, dan hebben we grote stappen gemaakt. Ik denk ook dat veel spelers in hun kracht komen als we dit systeem spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen