Recordinternational Vertonghen kijkt stiekem al verder dan EK

1 juni 2021, 20:45

Hij heeft al 126 interlands achter zijn naam staan, maar Jan Vertonghen weet voorlopig van geen ophouden. De recordinternational van België zit uiteraard in de EK-selectie van België en wil ook na dit toernooi door met het spelen voor zijn land.

De verdediger van Benfica kijkt uit naar het EK en beseft dat het wel eens zijn laatste toernooi kan zijn voor België. "Elk toernooi kan het laatste zijn, maar ik voel me goed", vertelt de verdediger tegen Sporza. "Ik heb nog een contract van twee jaar bij Benfica, een club die meespeelt om de prijzen en Europees voetbal. Ze streven het hoogste na en dat past bij mijn ambities."

Zolang hij bij Benfica minuten maakt, is hij ook interessant voor de Belgische nationale ploeg zo is zijn redenering. "Ik heb de ambitie om ervoor te zorgen dat het niet mijn laatste toernooi is", laat hij weten. Ditmaal viel het afscheid van zijn kinderen hem wel zwaar.  "Ik zal hen niet zien tot wanneer ik weer thuis ben. Vijf weken, zo lang is dat nog nooit geweest. Ze hebben nu toch al een leeftijd en beginnen dingen te beseffen."

Vertonghen tekende afgelopen zomer bij Benfica, na jarenlang bij Tottenham Hotspur te hebben gespeeld. Afgelopen seizoen was hij nog zeer belangrijk voor die ploeg door in 28 competitieduels mee te doen. Ook in de Europa League maakte de routinier in acht verschillende wedstrijden zijn opwachting. Met België speelt hij op het EK tegen Denemarken, Finland en Rusland in de groepsfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen