'Ajax bereikt akkoord en koopt clean sheet-koning Gorter'

'Ajax bereikt akkoord en koopt clean sheet-koning Gorter'

1 juni 2021 – De transfer van Jay Gorter naar Ajax gaat er toch komen. De Amsterdammers schrokken aanvankelijk van het bedrag dat Go Ahead Eagles vroeg voor de talentvolle doelman, maar hebben uiteindelijk toch een akkoord bereikt met de kersvers eredivisionist. Dat weet De Telegraaf.

Volgens het dagblad ligt de transfersom rond de miljoen euro. Daarin is een doorverkooppercentage opgenomen, waardoor Go Ahead later nog meer geld zou kunnen verdienen aan de goalie. Zodra de clubs er helemaal uit zijn, gaat de keeper met Ajax om tafel voor zijn contract. Bij Ajax wordt er ingezet op een contract voor vier jaar.

Gorter staat ongetwijfeld te popelen om de stap van Go Ahead naar Ajax te maken. De keeper speelde eerder al in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en plaatste onlangs ook een oude foto van zichzelf als jong talent, gehuld in een Ajax-shirt op social media. De verwachting is dat Ajax hem eerst vlieguren gaat laten maken in Jong Ajax.

Dat betekent dat Gorter wederom aan het werk gaat in de Eerste Divisie, die competitie waarin hij afgelopen seizoen enorm veel indruk maakte. Hij hield afgelopen seizoen liefst 25 keer zijn doel schoon in de Eerste Divisie, wat een nieuw record betekende. Hij verpulverde daarmee het record van de legendarische Tonny van Leeuwen. Bovendien hielp de keeper Go Ahead daarmee aan promotie naar de Eredivisie.

De keeper uit Purmerend speelde sinds 2018 bij Go Ahead. Eerder droeg hij in de jeugd de tenues van Ajax en AZ.

gerelateerd