Officieel: PSV pakt door en heeft 'multifunctionele' Mwene binnen

1 juni 2021, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Phillipp Mwene is de volgende versterking van PSV. De transfer zat er al aan te komen, maar werd dinsdagochtend door de Eindhovense club zelf officieel bevestigd. De 27-jarige multi-inzetbare vleugelverdediger tekende in Eindhoven een contract tot 2024.

Dat Mwene vandaag officieel zou worden gepresenteerd, werd dinsdagavond al voorspeld door het Eindhovens Dagblad. De vleugelverdediger, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan, komt transfervrij over van FSV Mainz, waar hij afgelopen seizoen vaste basiskracht was. Hij tekende in Eindhoven een contract dat hem voor drie seizoenen aan PSV verbindt.

Zijn eerste indruk van PSV was een goede, lichtte Mwene zijn transfer toe op de website van de club. "Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club."

Technisch manager John de Jong is tevreden Mwene toe te kunnen voegen aan de selectie. "Wanneer je een selectie samenstelt, zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten. Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel links als rechts in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in een van de sterkste competities van Europa."

Mwene is de derde toevoeging aan de selectie van PSV, dat eerder Joël Drommel en André Ramalho al vastlegde. Naar verluidt zou de club ook inzetten op een stunt door Luuk de Jong terug te willen halen van Sevilla. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen