Vd Looi dacht aan wissel Boadu: "Soms heb je wat geluk nodig"

1 juni 2021, 08:44   Bijgewerkt: 1 juni 2021, 08:58

Myron Boadu kroonde zich met twee goals, waaronder het late winnende doelpunt, tot matchwinner tijdens de stunt van Jong Oranje tegen Jong Frankrijk (2-1). Helemaal vanzelfsprekend was dat niet, want de spits zat niet heel lekker in de wedstrijd. Dat erkende hij zelf na afloop ook. 

"Ik zat er vandaag niet top in, maar de trainer hield het vertrouwen. Hij liet me gewoon staan", werd Boadu de volgende ochtend geciteerd door De Telegraaf. De AZ-spits speelde geen goede wedstrijd, maar maakte uiteindelijk de 1-1 én de 2-1. "Ik hoef niet altijd per se lekker in de wedstrijd te zitten om te scoren en de trainer weet dat. Ik heb een goede relatie met de trainer."

De trainer, Erwin van de Looi, gaf zelf na afloop toe wel te twijfelen over een wissel. "Als de verlenging was gekomen, hadden we waarschijnlijk wel gewisseld. Myron zei na afloop tegen me: ik ben blij dat ik mocht blijven staan. Soms heb je ook wat geluk nodig als trainer", citeerde ESPN

Malacia en Rensch

In het bijzonder ging Van de Looi in zijn gesprek met De Telegraaf in op de prestaties van zijn backs. Zo werd Tyrell Malacia, eerder nog tweede keus achter Mitchel Bakker, als beste speler gezien. "Soms heb je de keuze tussen goed en slecht, nu tussen beter en best", zei Van de Looi over die keuze. "Dat geldt ook voor Devyne Rensch op rechts. Piepjong, maar hij heeft echt veel kwaliteit laten zien. Maar de keuze voor Jordan Teze op rechtsback bleek vandaag echt gerechtvaardigd." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen