Pérez: "Guardiola is helemaal gek van Ajax"

1 juni 2021, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Kenneth Pérez ligt, maakt Pep Guardiola ooit nog eens een bijzondere stap naar de Eredivisie. Volgens de analist en oud-voetballer is de Spanjaard namelijk groot fan van Ajax. Dat bleek ook bijvoorbeeld een interview over de Super League, waarin hij zich afvroeg waarom de Amsterdamse club niet gevraagd was.

"Hij is helemaal gek van Ajax", weet Pérez. "Hij houdt soms een golftoernooi, dan mag ik meedoen, en hij kan zijn fascinatie voor Ajax niet verbloemen. Het zou niks verbazen als hij op een dag zegt: ik word trainer van Ajax", stelde Pérez in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Ook Richard Witschge acht een dergelijke transfer niet onmogelijk. "Guardiola zou als trainer ook heel goed in de Ajax-filosofie passen. Financieel is het waarschijnlijk niet reëel, maar misschien is hij zo'n liefhebber dat hij toch ooit bij Ajax zou willen werken. Hij heeft altijd gezegd dat hij Ajax en het voetbal van Ajax heel inspirerend vindt, dus wie weet", zei hij afgelopen zaterdag in De Telegraaf.

Vooralsnog zit Guardiola nog op zijn plek bij Manchester City, al kreeg hij afgelopen weekend wel de nodige kritiek te verduren na de verloren Champions League-finale. Dit ging met name over zijn verrassende opstelling, waarin hij Fernandinho op de bank liet en vooral veel aanvallend ingestelde spelers opstelde. Guardiola heeft in Manchester nog een contract tot 2023. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen