Jong Frankrijk baalt enorm en spreekt van onterecht verlies

31 mei 2021, 23:34

Bij Jong Frankrijk hadden ze de nederlaag tegen Jong Oranje van maandag (2-1) in de kwartfinale van het EK niet aan zien komen. Zodoende zorgt de uitschakeling voor een enorme domper in het kamp van de topploeg.

Bondscoach Sylvain Ripoll stond na het duel stil bij de zure nederlaag. "Een enorme teleurstelling, uiteraard", sprak hij volgens Voetbal International in Franse media. In zijn ogen was Frankrijk de betere geweest. "Voetbal is oneerlijk en tegenstrijdig. We speelden voor rust niet goed, maar stonden wel voor. In de tweede helft speelden we veel beter, maar kregen we twee goals tegen. Dat die laatste in de laatste minuut viel, op het moment dat zij op omvallen stonden, is lastig."

Ripoll begrijpt wel dat hij onder druk komt te staan nu zijn ploeg uit het toernooi gekegeld is door Nederland. "Natuurlijk hebben we het slecht gedaan. We wilden door en we zijn uitgeschakeld. Er is nu veel irritatie en frustratie, omdat we kwalificatie voor het grijpen hadden in de tweede helft. Het is ons ontglipt omdat we onze kansen niet afmaakten én omdat we twee geluksmomentjes van Nederland niet goed verdedigden", was zijn mening.

De voormalig Frans voetballer, die zelf overigens niet verder kwam dan Jong Frankrijk, is sinds 2017 verantwoordelijk voor de talentenploeg van Frankrijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen