Jong Oranje stunt dankzij Boadu tegen titelfavoriet Frankrijk

31 mei 2021, 20:02   Bijgewerkt: 31 mei 2021, 20:23

Jong Oranje heeft zich maandagavond geplaatst voor de halve finale van het EK Onder-21. De Nederlandse beloften schakelden in de kwartfinale titelfavoriet Jong Frankrijk uit: 1-2. Myron Boadu was de grote man aan de zijde voor Jong Oranje: hij maakte vlak na rust de gelijkmaker en schoot in blessuretijd de winnende binnen.

In de groepsfase, die twee maanden geleden werd gespeeld, eindigde Jong Oranje op de eerste plaats in een groep met Duitsland, Hongarije en Roemenië. Frankrijk moest het onderspit delven tegen Denemarken en werd daardoor tweede in zijn poule, boven Rusland en IJsland. Oranje trof maandag in Hongarije een erg sterk Frans elftal, waar spelers als Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté en Houssem Aouar in de basis begonnen. Het beloofde voor Oranje een flinke klus te worden om de volgende ronde van het EK te bereiken.

Richting het einde van de wedstrijd kwam Jong Oranje steeds meer onder druk te staan. De pot dichtgooien en volhouden tot de verlenging leek het devies. Op het moment dat de verlenging onafwendbaar leek, kwam Jong Oranje er nog een keer uit. Bijlow ging na een redding voor een snelle hervatting, waardoor Kluivert achter de defensie van Frankrijk kon kruipen. Hij speelde de bal op zijn beurt door naar Boadu, die enkele minuten eerder nog een gigantische kans om zeep had geholpen, maar ditmaal was hij wel trefzeker.

Deze treffer, in de allerlaatste actie van de wedstrijd, zorgde ervoor dat Jong Oranje zegevierde en een plekje in de halve finale heeft veroverd. De Nederlandse beloften komen op 3 juni weer in actie. Dan is Denemarken of Duitsland de tegenstander.

Opstelling en beoordelingen*

Jong Oranje: Justin Bijlow 7; Jordan Teze 6, Perr Schuurs 7, Sven Botman 6.5, Tyrell Malacia 6.5 (78. Mitchel Bakker -); Abdou Harroui 6, Dani de Wit 6; Calvin Stengs 6.5, Ferdi Kadioglu 6 (78. Azor Matisuwa -); Myron Boadu 7.5, Justin Kluivert 6

Man of the Match: Myron Boadu

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen