Bondscoach Martinez komt met goed nieuws over De Bruyne

31 mei 2021, 17:57

Het EK lijkt niet in gevaar te komen voor Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City liep in de Champions League-finale tegen Chelsea een gebroken neus en een gebroken oogkas op door een botsing met Antonio Rüdiger, maar dat zorgt er niet voor dat zijn EK in gevaar komt. Dat is althans de verwachting van Roberto Martinez.

"Hij zal snel kunnen aansluiten bij de groep", zei de Spaanse trainer maandag tegen Sporza. "Kevin zou nu normaal een weekje rust krijgen bij zijn familie, maar helaas is dat plan veranderd. Zijn toestand wordt gemonitord en hij moet veel testen ondergaan", zei de coach. "Kevin heeft een dubbele breuk, maar hij moet niet geopereerd worden. Met een operatie zou het heel moeilijk geweest zijn voor hem om op het EK te zijn."

Duidelijk is dat de middenvelder van City een belangrijke speler is bij de Belgen. "Ik heb ook al met Kevin gesproken en hij ziet het positief in." Helemaal zeker weet Martinez echter niet of De Bruyne tijdens het eerste EK-duel in de basis kan beginnen. "Dat weten we nog niet. We zijn momenteel nog zijn situatie aan het inschatten. Over 4 à 5 dagen zullen we een beter beeld hebben. Maar ik zie het nu al positiever in dan net na de finale."

België speelt in de groepsfase tegen Denemarken, Finland en Rusland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen