Interlands lonken voor trotse Excelsior-speler Mendes Moreira

31 mei 2021, 14:56

Ahmad Mendes Moreira mag zich binnenkort waarschijnlijk international noemen. De buitenspeler van Excelsior Rotterdam is namelijk opgeroepen voor de nationale ploeg van Guinee. Dat is voor het eerst in zijn loopbaan.

De 25-jarige aanvaller zat nog niet eerder bij de selectie, maar mag zich nu gaan bewijzen aan bondscoach Didier Six en zijn staf. In de komende periode speelt het Afrikaanse land vier oefeninterlands, waardoor er kansen genoeg liggen voor Mendes Moreira. EK-ganger Turkije is de meest in het oog springende tegenstander, terwijl er daarna ook gespeeld gaat worden tegen Kosovo, Togo en Niger.

Mendes Moreira zal hopen minuten te krijgen in die interlands, zodat hij zich definitief international mag noemen. De aanvaller is pas sinds 2018 profvoetballer. Hij maakte toen de overstap van Kozakken Boys naar FC Groningen, net als trainer Danny Buijs. In de Eredivisie kwam hij niet verder dan dertien duels en één doelpunt. Vervolgens werd de buitenspeler verhuurd aan Telstar en stapte hij in 2019 over naar Excelsior.

Hij kijkt uit naar zijn periode bij de nationale ploeg. 'Ik ben erg trots om voor mijn land te spelen en deel uit te maken van deze groep', schrijft hij via Twitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen