Argentinië geschrapt als gastland: gaat de Copa América door?

31 mei 2021, 08:56

Het is nog maar de vraag of de Copa América deze zomer doorgaat. Het toernooi zit twee weken voor de start zonder gastland nu de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL heeft besloten dat de Copa América niet in Arrgentinië zal plaatsvinden. Dat is volgens de bond het gevolg van de 'huidige omstandigheden', naar alle waarschijnlijkheid het toenemend aantal coronabesmettingen in Argentinië.

Het was de bedoeling dat Argentinië en Colombia dit jaar de Copa América zouden gaan organiseren. CONMEBOL besloot de organisatie bij Colombia weg te halen vanwege de politieke onrust in het land. Nu het toernooi ook niet in Argentinië georganiseerd kan worden, is de Zuid-Amerikaanse voetbalbond naarstig op zoek naar een ander land waarin het toernooi alsnog kan plaatsvinden.

De Copa América wordt tussen 13 juni en 10 juli gespeeld. Maar waar, dat is nog niet bekend. 'CONMEBOL bekijkt aanbiedingen van andere landen die interesse hebben getoond in het organiseren van het toernooi', schrijft de bond. Chili en de Verenigde Staten worden genoemd als mogelijke nieuwe organisator van het toernooi.

Aan de Copa América doen tien landen mee: Colombia, Brazilië, Ecuador, Peru, Venezuela, Argentinië, Bolivia, Uruguay, Chili en Paraguay. Qatar en Australië ontvingen ook een uitnodiging om deeel te nemen aan het toernooi, maar zij trokken zich terug omdat de kwalificatieduels voor het WK van 2022 en de Azië Cup van 2023 zijn verschoven naar juni.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen