Weghorst over Van Bommel: "Ik ben heel nieuwsgierig"

31 mei 2021, 08:38

Wout Weghorst is benieuwd wat de samenwerking met Mark van Bommel gaat brengen. Hoewel het nieuws nog niet officieel is bevestigd, is de kans levensgroot dat de Nederlandse trainer komend seizoen aan de slag gaat bij VfL Wolfsburg. De komst van Van Bommel komt voor Weghorst niet als een verrassing. Hij werd meer dan een jaar geleden al eens door de clubleiding gevraagd naar de trainer. "Dus ik wist dat ze hem een interessante persoonlijkheid vonden."

Naar verwachting wordt Van Bommel op korte termijn aangesteld bij Wolfsburg. Met Kevin Hofland, Vincent Heilmann en Alex Abresch neemt hij drie landgenoten mee naar zijn nieuwe club. "Wolfsburg is heel ambitieus en we zijn al een tijdje bezig om echt een goed topsportklimaat te creëren. Daar heb je sterke persoonlijkheden voor nodig. Ik denk dat Van Bommel zo'n type is waar de club naar zocht. Bovendien is hij een grootheid in Duitsland. Ik ben heel nieuwsgierig", zegt Weghorst in De Limburger.

Lees ook'Van Bommel wil Berghuis meenemen naar Wolfsburg'

Het zou ook zomaar kunnen dat Weghorst komend seizoen niet wordt getraind door Van Bommel. De spits, afgelopen seizoen goed voor 25 officiële doelpunten, heeft er namelijk nooit een geheim van gemaakt nog een stap omhoog te willen maken. Onlangs werd hij nog gelinkt aan Chelsea en Borussia Dortmund. "Ik heb altijd het hoogst mogelijke aangegrepen, maar er zijn niet veel clubs die ik op dit moment zie als een sportieve verbetering."

Blijft Weghorst bij Wolfsburg, dan is hij waarschijnlijk de eerste spits van een club die Champions League-voetbal speelt. De club eindigde het voorbije seizoen op de vierde plaats in de Bundesliga en legde daarmee beslag op een ticket voor het prestigieuze toernooi. "Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Dat is voor mij als voetballer en persoon heel belangrijk. Ik wil elke keer weer geprikkeld worden en uit mijn comfortzone gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen