Zuur: Van den Boomen en Spierings missen promotie

30 mei 2021, 20:37

Het is Toulouse net niet gelukt om promotie naar de Ligue 1 voor elkaar te krijgen. Het team van de Nederlanders Stijn Spierings en Branco van den Boomen kwam over twee wedstrijden net te kort tegen FC Nantes. Er werd vandaag met 1-0 gewonnen in het twee duel, maar dat was niet genoeg.

In het thuisduel had de ploeg namelijk al met 1-2 verloren, waardoor het de finale van de play-offs op doelsaldo heeft verloren. Met Spierings als basiskracht en Van den Boomen als invaller ging het zondag niet goed. Er werd weliswaar met 1-0 gewonnen door een goal van Vakon Issouf Bayo, maar de tweede treffer bleef uit.

Bij de bezoekers kreeg Nathan N'Goumou, die was ingevallen, een rode kaart in de slotfase. Dat was uiteraard niet bevorderlijk voor de kansen van Toulouse, dat mede daardoor niet meer wist te scoren. Zodoende spelen Spierings en Van den Boomen ook komend seizoen op het tweede niveau in Frankrijk.

Bij Nantes stond Pedro Chirivella, die eerder bij Willem II speelde, op het middenveld. De Spanjaard kon na het laatste fluitsignaal feest vieren met zijn ploeggenoten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen