Van de Looi wisselt en brengt Scherpen slecht nieuws

30 mei 2021, 21:26

Voor Jong Oranje wordt het jeugd-EK maandag hervat met de kwartfinale tegen het ijzersterke Frankrijk. Ten opzichte van de groepsfase zijn er enkele zaken anders bij de ploeg van Erwin van de Looi. De bondscoach kiest voor Justin Bijlow als doelman en zet Kjell Scherpen op de bank. Ook heeft hij een nieuwe aanvoerder moeten kiezen door het wegvallen van Teun Koopmeiners.

Tegen Frankrijk zal dus niet Scherpen, maar Bijlow keepen bij Jong Oranje. Van de Looi legt uit waarom. "De vorige keer heb ik voor Kjell gekozen boven Justin omdat het aan wedstrijdritme ontbrak bij Justin", zegt hij tegen Voetbal International. "Eigenlijk was Justin in onze kwalificatiereeks de eerste doelman, mits beschikbaar en fit. Maar dat was hij tijdens de groepsfase niet en dus heeft Kjell gekeept. Kjell heeft op zijn beurt bij Ajax in de laatste tijd wat problemen gehad, buiten de selectie geweest. Hij was ook niet honderd procent toen hij bij ons kwam. Nu gelukkig wel. Dus wat mij betreft is de keuze logisch."

De coach laat ook weten dat Dani de Wit de aanvoerdersband zal dragen. Van een underdogrol wil de trainer niets weten. "Wij kunnen morgen ook een goede ploeg op de mat zetten", zegt hij. Hoe die ploeg er precies uit gaat zien, wilde hij niet laten weten. De verwachting is wel dat Jong Oranje weer in het vertrouwde 4-2-2-2 gaat opereren. Die keuze leverde Van de Looi veel kritiek op tijdens de matige groepsfase, maar hij lijkt niet van plan om dat te gaan veranderen.

"Je kent ons, je weet hoe we spelen. Het is een beetje reageren op de tegenstander, wat de tegenstander doet. Hoe ze staan, waar wij denken dat we een overtal kunnen creëren. Dat zal morgen niet anders zijn. We hebben ze goed bekeken. Kijken of het gaat lukken", sprak de bondscoach. De kwartfinale wordt om 18.00 uur gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen