België verrast en haalt Henry kort voor het EK terug

30 mei 2021, 19:07   Bijgewerkt: 30 mei 2021, 19:50

Thierry Henry is terug bij de Belgische nationale bond. De voormalig topschutter van onder meer Arsenal en FC Barcelona werkte tussen 2016 en 2018 ook al bij De Rode Duivels, maar vertrok toen na het WK 2018 om op eigen benen te staan als trainer.

De 43-jarige Fransman was assistent van Roberto Martinez en ging na het WK aan de slag als hoofdtrainer bij AS Monaco. Een succes werd dat niet, aangezien Henry al na twintig duels ontslagen werd door die club. Daarna werkte hij als trainer van de Canadese MLS-club Montreal Impact. Die club keerde hij in februari 2020 de rug toe omdat hij bij zijn familie in Engeland wilde zijn.

Nu heeft de trainer dus een nieuwe klus gevonden, bij België. Daar gaat hij wederom als assistent van Martinez fungeren tijdens het aanstaande EK. 'Unfinished business', schreef de Belgische bond op Twitter over de terugkeer van de oud-aanvaller.

België begint het EK op 12 juni tegen Rusland. Denemarken en Finland zijn de andere tegenstanders van de ploeg in de groepsfase.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen