Blind is bijna fit: "We hebben de grenzen opgezocht"

30 mei 2021, 17:46

Het EK halen leek een vrijwel onmogelijke missie voor Daley Blind, maar de verdediger is hard op weg om op tijd fit te geraken voor het toernooi. De speler van Ajax scheurde eind maart zijn enkelbanden af in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar en zag het EK daardoor op losse schroeven komen, maar doet er alles aan om het toernooi te halen.

Blind is momenteel revaliderende en hard op weg om fit te worden. "Ik zit nog niet op de volle honderd procent, maar ben er wel dichtbij. Ik heb vrijwel alles mee kunnen doen. Het gaat nu nog om die laatste paar procenten", is de verdediger positief bij de NOS. De 31-jarige speler is blij dat hij zover is gekomen. "Vanaf het begin is er gezegd: er mag niets tegenzitten om dit toernooi te halen. We hebben de grenzen opgezocht, de lat hoog gelegd. En tot nu toe is alles voorspoedig verlopen."

Eerder speelden hartproblemen hem parten. Net als toen was ook deze herstelperiode zwaar voor de Ajacied. "Maar aan de andere kant denk ik dat je het ook moet proberen te relativeren. Vergeleken met mijn eerdere revalidatie viel dit misschien mee", zegt Blind. Hij is dankbaar dat hij het trainingskamp van Oranje in Portugal mee kan maken. Dat was aanvankelijk ook zijn doel.

"Dit wil je gewoon niet missen. We hebben zo lang naar een eindtoernooi toegeleefd. Dat sprankje hoop dat er was, heb ik aangegrepen. Elke seconde die ik met mijn familie en medische staf in mijn revalidatie heb gestoken was het waard." Hij verwacht zondag al minuten te kunnen maken tegen Georgië. "Daar focus ik mij op. Woensdag tegen Schotland? Dat zullen we aan moeten kijken. Als alles voorspoedig verloopt, zitten er dan misschien al wel wat minuutjes in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen