KNVB hoopt in nieuw seizoen op volle stadions

30 mei 2021, 18:15

De KNVB heeft vol blijdschap gereageerd op de berichtgeving van zorgminister Hugo de Jonge wat betreft de vaccinaties. De Jonge gaf in een interview met WNL Op Zondag aan te verwachten dat iedereen die het wil in september volledig gevaccineerd kan zijn. In dat geval kunnen alle coronamaatregelen worden losgelaten.

"We willen graag zo snel mogelijk weer met volle stadions spelen en alle amateurs weer lekker laten voetballen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen De Limburger. "Uiteraard als dit veilig kan. Dit biedt perspectief en wellicht kan het met de huidige gunstige ontwikkelingen én opgedane kennis zelfs nog eerder." Het nieuwe seizoen begint op 6 augustus met een speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.

In datzelfde weekend wacht de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV, terwijl de week daarna de Eredivisie van start gaat. Op dat moment moeten de tribunes, als het aan de KNVB ligt, weer volledig bevolkt zijn. De stadions bleven voor het grootste deel van het seizoen leeg wegens de strikte coronamaatregelen. Pas tijdens de play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie mochten fans zich weer gedeeltelijk op de tribunes melden.

Komende maand worden er vier EK-duels afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. Voorlopig betreft het aantal toegestane fans nu 12.000.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen