Frenkie de Jong ziet Nederland absoluut niet als topfavoriet

30 mei 2021, 16:25

Later dan de meeste spelers heeft Frenkie de Jong zich zondag bij het Nederlands elftal gevoegd. De middenvelder van FC Barcelona arriveerde vandaag in Portugal en kon voor de camera van ESPN meteen zijn licht laten schijnen over het aanstaande EK.

De Jong en Wijnaldum kregen van bondscoach Frank de Boer een paar dagen extra rust na hun zware seizoen met respectievelijk Liverpool en FC Barcelona. Jasper Cillessen zit in quarantaine wegens een coronabesmetting, terwijl Nathan Aké zaterdagavond met Manchester City in de finale van de Champions League stond.

Ongeveer een uur na aankomst in Portugal, verscheen De Jong al voor de camera van ESPN. "Ik denk niet dat we topfavoriet zijn, zeker niet, maar dat we wel bij de landen zitten die een kans maken. Ik denk dat Frankrijk de topfavoriet is, gezien hun selectie en ze zijn de wereldkampioen. En daarna heb je heel veel landen die goed zijn", zegt De Jong.

Hij heeft meegekregen dat het EK nog niet echt leeft, maar begrijpt dat wel. "Als de nationale competities lopen, ligt daar de focus op. Je merkt wel dat sinds die zijn afgelopen, de focus steeds meer richting het EK ging." De Jong is benieuwd hoe zijn ploeggenoten er momenteel in staan. "Ik ben er pas een uurtje en heb niet eens iedereen gesproken, dus ik zal ze straks wel spreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen