Record voor Haaland: jongste CL-topscorer ooit

30 mei 2021, 14:07

Erling Haaland heeft zich met tien treffers tot topscorer van de Champions League gekroond. De spits van Borussia Dortmund is daarmee de opvolger van Robert Lewandowski, die vorig seizoen het vaakst tot scoren kwam in het miljardenbal. Haaland tekende met zijn doelpuntendrift voor een fraaie primeur.

De twintigjarige spits was in acht duels liefst tien keer trefzeker. Een groot deel daarvan maakte hij in de kwartfinale tegen Sevilla. Het Noorse fenomeen was in dat tweeluik liefst viermaal trefzeker. Daarmee bleef hij nummer twee op de ranglijst Kylian Mbappé voor: de Fransman van Paris Saint-Germain bereikte de halve finale, mede dankzij zijn acht goals.

Haaland is de eerste Noor ooit die de topscorerstitel in het toptoernooi pakt en tevens de jongste ooit die dat voor elkaar kreeg. Voor Haaland zal de komende jaren een rol zijn weggelegd om in het gat van de afbouwende Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te duiken. Voor de topscorerstitel van Lewandowski waren het de Argentijn en de Portugees die twaalf seizoenen op rij de meest productieve spelers waren.

De speler met de meeste assists speelde dit seizoen in Italië. Juan Cuadrado bereidde namens Juventus namelijk liefst zes treffers voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen